nieuws

Witteveen+Bos gebruikt Westoever als springplank

bouwbreed Premium

Witteveen+Bos gaat op de westelijke Jordaanoever aan de slag om de waterkwaliteit in en om de stad Hebron te verbeteren. Opdrachtgever is de Palestijnse Water Autoriteit.

Het Deventer ingenieursbureau ziet de order ter waarde van een half miljoen euro als opstap om vaste voet te krijgen in diverse landen van het Nabije en Midden-Oosten. Witteveen+Bos richt zijn focus daarbij op landen als Libanon, Jordanië en Saoedi-Arabië.

De opdracht in Hebron omvat – naast het begeleiden van de aanbesteding – het maken van een plan om afvalwater dusdanig te zuiveren dat het vocht in de regio kan worden hergebruikt door onder meer de agrarische sector. Momenteel wordt nog bijna 95 procent van het afvalwater ongezuiverd geloosd, wat leidt tot verontreinigingen van het grondwater.

“In het verleden heeft ons bedrijf een milieueffectrapportage gemaakt voor de geplande haven in Gaza. Dat hielp bij de eerste stappen om aan tafel te komen”, zegt projectleider Johan Lijftogt. “We hebben in de Balkan al diverse projecten zoals in Hebron opgezet, waaronder een heel groot werk in Roemenië.”

Witteveen+Bos werkt in Hebron samen met het Jordaanse ingenieursbureau CEC Sajdi. Het project wordt gesteund door de Wereldbank.

Reageer op dit artikel