nieuws

Warmtebedrijf Rotterdam legt leidingnet aan

bouwbreed

Warmtebedrijf Rotterdam legt leidingnet aan

Als het aan het Warmtebedrijf Rotterdam ligt is er op termijn in heel de regio van de Maasstad geen enkele individuele verwarming meer te vinden zijn.

Alle warmte komt dan bij de gebruikers via het netwerk dat in de komende anderhalf jaar wordt aangelegd voor het Warmtebedrijf. Visser & Smit Hanab legt in de komende anderhalf jaar de ringleiding aan voor het nieuwe warmtenetwerk van Rotterdam. De ring bestaat uit een aanvoer- en een retourleiding van elk 26 kilometer lang en vergt een kleine 100 miljoen euro aan investeringsgeld.  Het tracé loopt van Rozenburg naar de Groene Kruisweg. Daar splitst de leiding in een zuidtak naar het Maasstad Ziekenhuis en een noordtak naar de Rijnhaven. De noordtak sluit daar aan op een bestaande leiding naar Rotterdam-Noord.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels