nieuws

VSMC krijgt ruimte om zelfstandig te groeien

bouwbreed Premium

Visser & Smit Marine Contracting (VSMC) wordt losgeweekt uit Visser & Smit Hanab. Het snel groeiende offshore kabellegbedrijf wordt een zelfstandig opererend bedrijf binnen Volker Wessels.

Reden voor de verzelfstandiging is om ruimte te geven aan de enorme groei die het bedrijf doormaakt. In 2011 boekte VSMC een omzet van zo’n 200 miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Het bedrijf is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de installatie van vier 50 kilometer lange exportkabels en verzorgt de montage van 187 kabels voor het London Array offshore-windmolenpark.

VSMCricht zich op offshore-verbindingen zoals nodig zijn bij aanleg van onder andere windmolenparken op het water. Het bedrijf komt te vallen onder de sector Energie en Telecom, die verder bestaat uit Volker Wessels Telecom, Stemat en Visser & Smit Hanab.

Reageer op dit artikel