nieuws

Verwarmingspomp van Wilo is Brusselbestendig

bouwbreed

Verwarmingspomp van Wilo is Brusselbestendig

Wilo uit Westzaan zegt met zijn Wilo-Yonos Pico een verwarmingspomp te leveren die voldoet aan de Europese ecodesign-richtlijn.

Deze ErP-richtlijn beperkt het energieverbruik van natloperpompen. Oude, ongeregelde verwarmingspompen mogen dan niet meer op de markt worden gebracht. Vergeleken met deze oude pompen rekent Wilo een stroombesparing voor tot 90 procent. Dat levert volgens de fabrikant jaarlijks ruim honderd euro op. Met deze pomp zijn, in vergelijking met een ongeregelde oude pomp, besparingen mogelijk. Wilo adviseert de nieuwe pomp voor kleinere verwarming- en koelkringlopen met een opvoerhoogte tot respectievelijk vier en zes meter.

Lees meer over de Wilo-Yonos Pico

Reageer op dit artikel