nieuws

UPC betrekt duurzaamste gebouw

bouwbreed

Kabelexploitant UPC heeft in Leeuwarden een kantoor in gebruik genomen dat volgens BREEAM het meest duurzame gebouw van Nederland is. Het gebouw scoort Excellent op de duurzaamheidsmeter van deze instantie. Het pand, ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, herbergt veel innovaties om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en om zo zuinig mogelijk met […]

Kabelexploitant UPC heeft in Leeuwarden een kantoor in gebruik genomen dat volgens BREEAM het meest duurzame gebouw van Nederland is. Het gebouw scoort Excellent op de duurzaamheidsmeter van deze instantie. Het pand, ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter, herbergt veel innovaties om de werkomgeving zo aangenaam mogelijk te maken en om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan. Zo maakt het gebouw optimaal gebruik van daglicht. Het kunstlicht dimt vanzelf als er meer daglicht binnenvalt. Elektriciteit komt van de zonnepanelen op het dak en toiletten worden doorgespoeld met regenwater. In de zomer wordt het kantoor gekoeld met water uit de nabijgelegen trekvaart en uit de grond. In de winter wordt het gebouw vanuit het plafond verwarmd en een deel van het dak is begroeid, zodat de lucht boven het gebouw niet teveel opwarmt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels