nieuws

Tijdelijke drainage toekomstig transferium

bouwbreed

Tijdelijke drainage  toekomstig transferium

Om de bouwput droog te houden, wordt een tijdelijke drainage aangelegd in de onderdoorgang van P + R De Uithof in Utrecht. P + R De Uithof, ook wel multifunctioneel transferium genoemd, is een parkeervoorziening voor 2000 auto’s en verrijst naast het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

De onderdoorgang, die vlak naast de zuidelijke afrit van de A28 ligt, moet het parkeergebouw toegankelijk maken voor bussen en trams, aldus projectdirecteur Ron van Ree van Bouwcombinatie Hurks/Dura Vermeer. De parkeervoorziening wordt een zeshoekig, transparant gebouw met atrium en bestaat uit negen verdiepingen. Vijfhonderd van de tweeduizend parkeerplaatsen zijn bedoeld voor P + R: Parkeren en Reizen. Mensen parkeren hier hun auto (4,50 euro voor een hele dag) en reizen vervolgens met bus of tram richting binnenstad. De overige parkeerplaatsen zijn voor medewerkers en bezoekers van de Universiteit Utrecht, de Hogeschool Utrecht, het Universitair Medisch Centrum en het Utrecht Science Park. Aan de zuidgevel van het gebouw komt een klimwand. Volgens Van Ree is P + R De Uithof, op het gelijknamige universiteitsterrein, in juli 2013 klaar.

Reageer op dit artikel