nieuws

Publiek steeds belangrijker voor architect

bouwbreed Premium

Publiek steeds belangrijker voor architect

De architect hoort in het publieke debat en er zijn gewoon veel prachtige gebouwen die het publiek kan leren kennen. Daarom organiseert de BNA dit jaar een publieksprijs bij de wedstrijd Gebouw van het jaar.

Volgens stedenbouwkundige en filosoof Jan den Boer is het interessant wat uiteindelijk de keuze van de architecten en het publiek zal zijn. Den Boer citeert in zijn opiniebijdrage van dinsdag BNA-directeur Fred Schoorl: “Meestal let het publiek wat meer op mooi of lelijk, terwijl de deskundige natuurlijk op veel meer aspecten let.” Er kan gestemd worden tot 30 april, de bekendmaking is vervolgens op 16 mei.

Ga naar de inzendingen voor het Gebouw van het jaar en stem

Lees het opineartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel