nieuws

Productie metaalsector krimpt met 2 procent

bouwbreed

Productie metaalsector krimpt met 2 procent

De Nederlandse metaalsector staat onder druk door de tweede recessie in vier jaar tijd. Na twee jaren van forse productiegroei zal de metaalsector in 2012 met een krimp van 2 procent te maken krijgen, verwacht ING Economisch Bureau.

“Hoewel de grondstofprijzen enigszins zijn gedaald, zorgt de afgezwakte eindvraag voor moeilijke marktomstandigheden”, signaleren de economen. “Concurrentie en margedruk in de metaalsector worden versterkt door enkele structuurkenmerken van de sector.” Circa 30 procent van de metaalproductie is bestemd voor de bouwsector.

De economen verwachten in de tweede helft van 2012 licht herstel van de productie, maar “de onzekerheden zijn groot”.

Reageer op dit artikel