nieuws

Ook Nederland heeft nu een Apple-trap

bouwbreed Premium

Ook Nederland heeft nu een Apple-trap

Sinds afgelopen weekeinde is Nederland een Apple-trap rijk, de glazen trap waar wijlen Steve Jobs zelf het patent op bezit. Het ontwerp van de trap kan inmiddels wel slanker.

Ruim driehonderd wereldsteden gingen Amsterdam voor, maar het was nog altijd groot nieuws. De vorig jaar overleden oprichter van het computerbedrijf, Steve Jobs, was persoonlijk nauw betrokken bij de ontwikkeling van de glazen trap. Hij staat zelfs als eerste vermeld op het octrooi uit 2002.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en zeggen Nederlandse glasexperts dat er nu technisch meer mogelijk is. Nils Eekhout van het Delftse bedrijf Octatube is zo’n expert. Die vindt de traptreden nogal dik. Ook Cornelis van Vlastuin, directeur van trappenproducent Eestairs uit Barneveld, vermoedt dat de trap slanker kan. Maar hij begrijpt dat Apple’s ontwerpers aan de veilige kant zijn gaan zitten, omdat de belastingen groot zijn en ook de brandveiligheidseisen er niet om liegen.

Lees morgen het hele artikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel