nieuws

Kartelschikking jaagt Prysmian in rode cijfers

bouwbreed

Kartelschikking jaagt Prysmian in rode cijfers

Kabelproducent Prysmian heeft vorig jaar een omzet gerealiseerd van 7,6 miljard euro. Dankzij de overname van Draka begin 2011 verbeterden de uitzichten van de Italiaanse onderneming aanmerkelijk.

Op een omzet van 2,3 miljard euro realiseerde Draka een bruto winst van 111 miljoen (ebitda). De bedrijven van Prysmian hadden 5,4 miljard euro aan activiteiten nodig om 172 miljoen over te houden. De bruto winsten verdampten echter door de schikking van een kwart miljard euro die de onderneming trof om de kartelautoriteiten buiten de deur te houden.

Onder de streep sluit Prysmian boekjaar 2011 af met een verlies van 145 miljoen euro. In 2010 incasseerde het bedrijf een negatief resultaat van 150 miljoen euro. De onderneming, actief in vijftig landen, telt 2436 medewerkers.

Reageer op dit artikel