nieuws

‘Kabinet moet niet op bouw bezuinigen’

bouwbreed

Het kabinet moet de miljarden euro’s die nodig zijn om het begrotingstekort onder de 3 procent te houden niet zoeken in infrastructurele projecten of de woningmarkt.

Dat zeggen brancheorganisaties Bouwend Nederland, Uneto-VNI, Aannemersfederatie Nederland en de vakbonden in reactie op de economische ramingen van het Centraal Planbureau (CPB). Rutte en de zijnen moeten juist investeren in de bouwsector, één van de belangrijkste pijlers van de economie, luidt hun betoog. “Wij kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken”, aldus Marcel Engels, voorzitter van Uneto-VNI .

Het CPB verwacht dat het begrotingstekort in 2013 uitkomt op 4,5 procent, ofwel 28 miljard euro. Als het kabinet aan de Europese begrotingseisen wil voldoen, moet het naar schatting minstens 9 miljard euro extra bezuinigen. > Pagina 6: ‘Niet beknibbelen op pijlers economie’

> pagina 15: commentaar

Reageer op dit artikel