nieuws

Hof verwijt Sanderink handel in aandelen

bouwbreed

Hof verwijt Sanderink handel in aandelen

Het Amsterdamse gerechtshof heeft Gerard Sanderink een boete opgelegd van 100.000 euro.

Hem wordt verweten te hebben gezwegen over de handel in 1,5 miljoen aandelen van zijn eigen beursgenoteerde onderneming Centric. Het hof verdubbelde de boete die in 2009 al werd uitgedeeld door de rechtbank. Veroordeelde en het Openbaar Ministerie gingen destijds in hoger beroep.

Sanderink is bestuurder/eigenaar van zowel automatiseerder Centric als ingenieursbureau Oranjewoud en bouwer Strukton. De topman houdt vol zich van geen kwaad bewust te zijn geweest omdat hij de regels niet kende. Het gerechtshof vindt dat de bestuurder ernstig is tekortgeschoten. Sanderink legt zich niet bij de uitspraak neer en stapt naar de Hoge Raad.

Reageer op dit artikel