nieuws

Heerlens kantoor omgebouwd tot station

bouwbreed

Heerlense kantoorgebouwen gaan tijdelijk dienst doen als NS-station. Vrijdag begint de verbouwing van het tijdelijke station naast de bouwlocatie van het Maankwartier, in kantoren aan de Parallelweg. De gemeente Heerlen, ProRail en studioSK, onderdeel van Movares kwamen op het idee om de leegstaande kantoren tot 2018 een nieuwe bestemming te geven. Het ontwerp is met […]

Heerlense kantoorgebouwen gaan tijdelijk dienst doen als NS-station. Vrijdag begint de verbouwing van het tijdelijke station naast de bouwlocatie van het Maankwartier, in kantoren aan de Parallelweg. De gemeente Heerlen, ProRail en studioSK, onderdeel van Movares kwamen op het idee om de leegstaande kantoren tot 2018 een nieuwe bestemming te geven. Het ontwerp is met BIM gemaakt. Dit najaar moet de ombouw klaar zijn. Het uiteindelijke nieuwe station komt in het Maankwartier. Daar komt naar idee van Michel Huisman een kleine stad met onder andere winkels, een hotel en kantoren.

Reageer op dit artikel