nieuws

Geluidsscherm langs A12

bouwbreed Premium

Geluidsscherm langs A12

Twee medewerkers van de afdeling Geluidbeheersing van Heijmans Wegen plaatsen met een zuiger een aluminium cassette in een geluidsscherm langs de A12 bij Arnhem.

De doorlooptijd van het neerzetten van ruim 5 kilometer schermen in het traject Waterberg-Velperbroek is vier maanden. Het werk is bijna klaar.

Hoofdaannemer Heijmans werkt hier in opdracht van Rijkswaterstaat aan de verbreding van de A12, in beide richtingen van twee naar drie rijstroken plus vluchtstrook. Het traject wordt geasfalteerd met zoab. De viaducten Schelmseweg, Velperweg en IJssellaan worden vervangen, er komt een dassentunnel, een onderdoorgang voor klein wild en een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. Verder worden de afritten aangepast en wordt de middenberm voorzien van regelbare dimverlichting. De werkzaamheden zijn in november gestart en worden dit jaar afgerond.

Het project A12 Waterberg-Velperbroek maakt deel uit van het programma Spoedaanpak Wegen, waarmee dertig knelpunten op de Nederlandse wegen snel worden aangepakt.

Reageer op dit artikel