nieuws

‘Eigendom van bouwstoffen bij voorbaat overdragen’

bouwbreed

‘Eigendom van bouwstoffen bij voorbaat overdragen’

Omvangrijke opdrachten kunnen een grote claim leggen op de liquiditeit van de (onder)aannemer. Temeer als de (onder)aannemer daarnaast een bankgarantie moet stellen.

In een opinieartikel in Dagblad Cobouw schrijven advocaten Martine Bouman en Barend Stroetinga van Holla Advocaten dinsdag dat het enerzijds voorstelbaar is dat opdrachtgevers proberen zoveel mogelijk zekerheden te zoeken. Anderzijds lijken de grenzen van het haalbare te worden gezocht en het is de vraag of dat steeds het geval moet zijn.

Bouman en Stroetinga schrijven namens de Vereniging metalen ramen en gevelbranche (VMRG). Zij wijzen op een mogelijkheid die de wet biedt: je kunt het eigendom van bouwstoffen als het ware bij voorbaat overdragen. Door verwerving van eigendom (het meest absolute recht) bestaat er minder behoefte aan andere zekerheden. Dat zou dus een geringere aanslag op de liquiditeit betekenen.

Lees morgen het opinieartikel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel