nieuws

DHV-dochter ontwerpt voor Antarctica

bouwbreed

De Zuid-Afrikaanse dochtermaatschappij SSI van ingenieursbureau DHV ontwerpt het plan om Zuidpoolbasis Sanae 4 te renoveren. Het onderzoeksstation ligt 300 kilometer van de kust van Antarctica. Projectmanager Johan Scheepers: “In de winter kunnen de temperaturen dalen tot 89 graden onder nul. We gaan de energiezuinigheid en de betrouwbaarheid van de oude constructie verbeteren. De aandacht […]

De Zuid-Afrikaanse dochtermaatschappij SSI van ingenieursbureau DHV ontwerpt het plan om Zuidpoolbasis Sanae 4 te renoveren. Het onderzoeksstation ligt 300 kilometer van de kust van Antarctica.

Projectmanager Johan Scheepers: “In de winter kunnen de temperaturen dalen tot 89 graden onder nul. We gaan de energiezuinigheid en de betrouwbaarheid van de oude constructie verbeteren. De aandacht gaat ook uit naar de leefomstandigheden voor de wetenschappers en technici.”

SSI heeft in een verkennend onderzoek al de onderhoudsstatus van alle apparatuur in kaart gebracht. De blik ging naar de installaties voor rioolzuivering, sneeuwsmelten en klimaatbeheersing. Ook de keuken en de watervoorziening spelen een rol.

Vanwege de zware omstandigheden zal de renovatie voor het station voor vier wetenschappers, zes technici plus een dokter plaats vinden in de zomer. Lichte apparatuur wordt van een 300 kilometer verderop gelegen Duitse basis aangevoerd. Zwaardere apparatuur wordt op glijplaten bevestigd en in een tocht van meerdere dagen over moeilijk terrein met een rupsvoertuig aangevoerd.

Reageer op dit artikel