nieuws

CIFA bouwt 62 meter betonpomp op aangepast MAN-chassis

bouwbreed Premium

CIFA bouwt 62 meter betonpomp op aangepast MAN-chassis

Wierda Voertuig Techniek heeft in samenwerking met Cifa uit Italië een uniek voertuig afgeleverd. De betonpomp heeft een reikwijdte van maar liefst 62 meter en is vooral bedoeld voor hoogbouwprojecten.

De enorme krachten die hier bij vrijkomen vragen om een bijzonder voertuig en om die reden heeft Wierda uit Joure het MAN TGS 10×4 chassis gehoorlijk aangepast.

Zo is er een 12 tons naloopas gemonteerd in verband met het totaalgewicht van 55 ton. Hiermee blijft de MAN onder alle omstandigheden binnen de wettelijke aslasten. Uiteraard zijn alle aanpassingen uitgevoerd volgens de richtlijnen die MAN Truck&Bus AG daarvoor heeft opgesteld.

Aanpassingen aan cabinedak

Om het voertuig binnen de vier meter totale hoogte te houden zijn er verder aanpassingen verricht aan het cabinedak. De originele bekleding en omlijsting is hergebruikt waardoor de MAN TGS cabine er zowel van binnen als van buiten origineel uit ziet. Om maximale sterkte in het chassis te krijgen is er een WVT chassis aan het originele MAN chassis bevestigd. 

Kijk voor meer informatie op de site van Wierda Voertuig Techniek

Reageer op dit artikel