nieuws

Betonreparatiebedrijf werkt aan melkfabriek

bouwbreed

Betonreparatiebedrijf werkt aan melkfabriek

Kreeft Betonrenovatie en Injectietechnieken uit Hoogeveen werkt aan de voormalige Campina-melkfabriek aan de Larenseweg in Hilversum.

“We herstellen de gevels, ze worden gestraald, gehakt, vlakvol afgewerkt met betonreparatiemortel en voorzien van een elastisch coatingsysteem”, legt projectleider Steven Meems uit. “In het interieur brengen we spuitbeton aan en worden de trechtervormige kolomkoppen schoongehakt. Het is redelijk standaardwerk, we hebben het ook gedaan bij de voormalige textielfabriek Trico in Winterswijk.” De melkfabriek is in de jaren vijftig in het werk gestort.

De meeste schade bevindt zich bij de sparingen, dakranden en (stalen) kozijnen, maar overigens is de constructie overwegend in goede staat. De fabriek staat sinds 2005 leeg. Woningcorporatie Dudok Wonen heeft het complex in 2007 gekocht. In het gebouw komen verschillende functies, onder meer appartementen, bedrijfsruimten, een school en een kinderopvangcentrum. Veel van de karakteristieke kenmerken blijven behouden, zoals de hoge ramen, lange galerijen en daken met daglichtstraten. Het gebouw is een gemeentelijk monument. Slokker Bouwgroep is de hoofdaannemer.

Reageer op dit artikel