nieuws

Vloerplaat voorzien van installatiegoot

bouwbreed

Betonson heeft een zelfdragende prefab betonnen voorgespannen vloerplaat ontwikkeld met een langsgoot voor leidingen. Binnen 500 millimeter van de oplegging kan bovendien een dwarsgoot worden voorzien. Door een zorgvuldige combinatie van langs- en dwarsgoten zijn alle nodige plaatsen bereikbaar. De goten bieden voldoende ruimte voor het aanleggen van ventilatiekanalen, gas- en elektraleidingen en rioleringsbuizen. De […]

Betonson heeft een zelfdragende prefab betonnen voorgespannen vloerplaat ontwikkeld met een langsgoot voor leidingen. Binnen 500 millimeter van de oplegging kan bovendien een dwarsgoot worden voorzien. Door een zorgvuldige combinatie van langs- en dwarsgoten zijn alle nodige plaatsen bereikbaar. De goten bieden voldoende ruimte voor het aanleggen van ventilatiekanalen, gas- en elektraleidingen en rioleringsbuizen. De maximale overspanning van de vloerplaten is 7,5 meter. Standaard is de hoogte 200 millimeter en de breedte 1200 millimeter. De goten zijn 300 millimeter breed en 100 millimeter diep. Betonson noemt het product de Plus-installatievloerplaat. Het is mogelijk de goten af te vullen, dat kan voor de langsgoten zelfs af fabriek, maar afdekken is ook een optie. Dan blijven de installaties bereikbaar tijdens de gebruiksfase van het gebouw.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels