nieuws

Onderhandelingen bouw-cao verlopen moeizaam

bouwbreed

Onderhandelingen bouw-cao verlopen moeizaam

De vierde onderhandelingsronde over de bouw-cao heeft geen doorbraak opgeleverd op het punt van de verruiming arbeidstijden. Dat hebben de onderhandelaars bekendgemaakt.

“De discussies verlopen moeizaam.” Bouwwerkgevers willen meer mogelijkheden voor bedrijven om de werktijden zelf vast te stellen. Vakbonden zijn daar huiverig voor. Zij vrezen dat de sector, die al kampt met een lage instroom, er daardoor niet aantrekkelijker op wordt voor nieuwkomers.

Volgens John Knoester, voorzitter van de werkgeversdelegatie, gaan cao-partijen komende dagen zoeken naar een opening. “De komende dagen wordt er huiswerk verricht”, zegt hij. Op 6 februari worden de onderhandelingen voortgezet.

Reageer op dit artikel