nieuws

Mourik stapt over op groene windenergie

bouwbreed Premium

Mourik schakelt over op groene energie voorzien van het keurmerk van de Stichting Milieukeur. Dat betekent dat de bouwplaatsen, werkplaatsen en kantoren voortaan op windenergie van Eneco draaien. “Jaarlijks gaat het om ruim 3 miljoen kilowattuur. Dat is bijna ons totale verbruik in Nederland”, aldus Jan Kees van Vliet van Mourik. “Het is belangrijk dat […]

Mourik schakelt over op groene energie voorzien van het keurmerk van de Stichting Milieukeur. Dat betekent dat de bouwplaatsen, werkplaatsen en kantoren voortaan op windenergie van Eneco draaien. “Jaarlijks gaat het om ruim 3 miljoen kilowattuur. Dat is bijna ons totale verbruik in Nederland”, aldus Jan Kees van Vliet van Mourik. “Het is belangrijk dat de windenergie gecertificeerd is, want opdrachtgevers stellen die eis bij het gunnen van opdrachten.”

Door deze stap verlaagt Mourik zijn CO2-afdruk met 4 procent, hetgeen neerkomt op 1.000 ton minder schadelijke uitstoot op een totaal van 25.000 ton.

Het bouwbedrijf heeft zich in 2009 ten doel gesteld om de CO2-uitstoot in vier jaar tijd met 10 procent te verminderen.

Reageer op dit artikel