nieuws

JCB vernieuwt deel grondverzetlijn

bouwbreed

JCB vernieuwt deel grondverzetlijn

Geen vrieskou maar regen, dus modder, was ons deel in die Spaanse steengroeve onder Alicante. Daar werden in totaal 19 nieuwe machines gedemonstreerd uit het uitgebreide programma van de Engelse materieelproducent JCB.

Die had een honderdtal Europese journalisten uitgenodigd om in Spanje de presentatie van de eerste machines met Stage 3b / Tier 4 interim motoren bij te wonen. Dat ter voorbereiding op de Intermat 2012. Centraal tijdens de JCB-presentatie stonden de graafmachines uit de JS-serie, met hun nieuwe Dieselmax motoren en het op onderdelen gewijzigde design. Naast een aangepaste cabine betekent dat een krachtiger kont, waar op een zwart vlak in kanjers van witte letters de bedrijfsnaam staat vermeld.

Dieselmax in JS-serie

Krachtiger (meer koppel) en flink zuiniger is de nieuwe Dieselmax 444 motor in de eerste lichting vernieuwde rupsgraafmachines uit de JS-serie. Het gaat dan om de 11 tons JS115, de 13 tons JS130, de 15 tons JS145, de 16 tons JS160 en de 18 tons JS180. Volgen nog de beide wielgravers JS145W en JS160W. De cabine onderging enkele wezenlijke veranderingen, waarin het verlagen van de split in de voorruit en de keuze voor vlakglas de meest opvallende zijn.

Kijk voor meer informatie op de site van JCB 

Veel meer in de Materieelkrant

In de volgende week donderdag 16 februari verschijnende editie van de Materieelkrant laten we u meer en uitgebreider nieuws zien van zowel JCB als van andere deelnemers aan Intermat 2012. Aarzel dus niet om tijdig een abonnement te nemen op het “krachtigste vakblad voor grondverzet en bouwtransport”, want ook de daarna volgende nummers hebben u veel te bieden. Naast Intermat schenken we komend voorjaar namelijk veel aandacht aan de BedrijfsautoRAI en uiteraard de TKD. Aanmelden kan online.

Reageer op dit artikel