nieuws

‘IJsvrijregeling mist breed draagvlak’

bouwbreed Premium

‘IJsvrijregeling mist breed draagvlak’

De huidige cao-regels over doorwerken bij temperaturen ver onder het vriespunt zijn ouderwets en missen bovendien een breed draagvlak in de bouw. Dat zegt Gijs Buijs, bestuurslid van de Vereniging van Steiger-, Hoogwerk- en Betonbekistingbedrijven (VSB) en directeur van steigerbouwer Travhydro Nederland.

Hij pleit voor aanpassingen van de ijsvrijregeling. De specifieke afspraken die jaren geleden voor de steigerbouw zijn gemaakt kunnen daarbij als uitgangspunt dienen. “Als het -6 graden of kouder is, schakelen we in onze branche over op een systeem van 4 x 1,5 uur werken met extra opwarmpauzes. Ook wordt er winterkleding beschikbaar gesteld. Ik denk dat dat bouwbreed toegepast kan worden”, zegt Buijs,

Reageer op dit artikel