nieuws

Hogere drempel aanbesteding

bouwbreed Premium

Hogere drempel aanbesteding

De Europese drempelbedragen voor aanbestedingen van diensten moet fors omhoog. Daar gaat minister Verhagen zich sterk voor maken in Brussel.

In een brief aan de Tweede Kamer over de herziening van de Europese aanbestedingsrichtlijn schrijft de bewindsman dat de drempelbedragen nu veel te laag zijn. Voor de rijksoverheid ligt het bedrag waarboven Europees moet worden aanbesteed op 130.000 euro, voor lagere overheden op 200.000 euro. Gezien de kosten zowel voor de aanbestedende diensten als voor inschrijvers gaat Verhagen zich nu sterk maken om die bedragen omhoog te krijgen. Dat zal overigens geen eenvoudige zaak zijn, laat hij de Kamer weten. Dat is al gebleken tijdens de eerste gesprekken in Brussel over de herziene richtlijn.

Reageer op dit artikel