nieuws

Hoger beroep van Rotterdam na verlies geding van vastgoedbedrijf

bouwbreed

De gemeente Rotterdam gaat in hoger beroep na verlies van een kort geding tegen De Wilgen Vastgoed. Inzet is het plan van de projectontwikkelaar om een kleine honderd appartementen van project Calypso te verkopen aan AM.

Omdat die onderpand zijn in de erfpachtregeling waarmee de gemeente de ontwikkelaar eerder uit de brand hielp, vreest de gemeente een financiële strop. Rotterdam trok het beeldbepalende project aan het Kruisplein in 2008 vlot door de grond voor 27 miljoen euro terug te kopen. Dat gebeurde in het kader van een innovatieve financieringsconstructie. Door grond terug te kopen, kregen ontwikkelaars geld om hun project te starten, ondanks de kredietcrisis. Anders dan bij negen andere projecten haperde bij De Wilgen Vastgoed de betaling van erfpachtcanon. De betalingsachterstanden houden verband met de slecht lopende verkoop van de in totaal 407 appartementen.

Niet meegewogen

De gemeente denkt in hoger beroep sterk te staan. “In kort geding heeft de rechter een aantal cruciale zaken niet meegewogen”, aldus een woordvoerder van wethouder Hamit Karakus (wonen).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels