nieuws

Gif in bodem Utrechtse wijk Kop van Lombok

bouwbreed Premium

Gif in bodem Utrechtse wijk Kop van Lombok

Bij de bouw van een parkeergarage in de wijk Kop van Lombok in Utrecht is vorige week gif in het grondwater aangetroffen. De Arbeidsinspectie heeft het werk korte tijd stilgelegd.

De verontreinigingen kwamen aan het licht bij diepe gravingen voor de bouw van een parkeergarage. In het diepere grondwater zijn verhoogde concentraties vinylchloride aangetroffen, een stof die vroeger in wasserijen en stomerijen werd gebruikt. Voorafgaand aan de bouw zijn de bodem en het grondwater gesaneerd, een operatie die enkele jaren in beslag nam. De concentraties bleken slechts licht verhoogd, en inmiddels is de bouw weer begonnen. De bouwers moeten uit voorzorg wel laarzen en overall aan.

Reageer op dit artikel