nieuws

Dura Vermeer koopt Van Ieperen

bouwbreed

Dura Vermeer koopt Van Ieperen

Dura Vermeer neemt Van Ieperen uit IJsselstein over. Het onderhouds- en renovatiebedrijf met een omzet van circa 40 miljoen euro wordt opgenomen in de divisie Bouw en Vastgoed van de bouwer uit Zoetermeer.

Volgens directeur Peter van Ieperen stond zijn bedrijf in de belangstelling van totaal vier bouwbedrijven, drie grote en één kleine. “Iedereen wil actief zijn op de renovatiemarkt. Daar zit de groei.” Uiteindelijk koos Van Ieperen om met Dura Vermeer in zee te gaan.

De renovatiespecialist uit IJsselstein dacht al enige tijd na over een toekomst onder de vleugels van een grotere speler. “Wij werken veel voor corporaties. Die vragen steeds meer van de bedrijven die zij inhuren. Er worden eisen gesteld op het gebied van BIM en LEAN en je wordt gevraagd mee te denken over de verkoop. Dat is voor een bouwbedrijf met een omzet van 40 of 50 miljoen euro bijna niet meer te doen.” Sinds 2008 zocht Van Ieperen daarom samenwerking met diverse grote bouwers. “Dat was meer op projectbasis. We wilden toch iets structurelers.”

Maart vorig jaar meldde Dura Vermeer zich. “Zoals wel meer bouwbedrijven zien wij de nieuwbouw teruglopen. Daarom willen we ons meer op de onderhoudsmarkt gaan begeven”, zegt woordvoerder Glenn Metselaar. “In Zuid-Holland en het oosten van het land doen we dat op eigen kracht, maar voor het midden van het land waren we al een tijd op zoek naar een overnamekandidaat.”

De 110 medewerkers van het bedrijf worden vandaag op de hoogte gesteld van de overname. Er zullen geen ontslagen vallen. De transactie zal waarschijnlijk begin april zijn beslag krijgen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels