nieuws

Burgerschuld loopt op tot 23.000 euro

bouwbreed Premium

De schuld per hoofd van de bevolking is afgelopen twintig jaar verdubbeld. Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijfert de last per burger op ruim 23.000 euro. Het bruto binnenlands product (bbp) is in dezelfde periode nog sterker toegenomen. Het Nederlands overheidstekort bedroeg in het vierde kwartaal 4,4 procent van het bbp. Nederland overschrijdt al […]

De schuld per hoofd van de bevolking is afgelopen twintig jaar verdubbeld. Het Centraal Bureau voor de Statistiek becijfert de last per burger op ruim 23.000 euro. Het bruto binnenlands product (bbp) is in dezelfde periode nog sterker toegenomen.

Het Nederlands overheidstekort bedroeg in het vierde kwartaal 4,4 procent van het bbp. Nederland overschrijdt al drie jaar de Europese bovengrens van 3 procent. Een dergelijke periode van hoge tekorten is volgens het CBS niet uitzonderlijk. In de periode 1980 – 1990 was het overheidstekort 11 jaar lang flink groter dan 3 procent.

Reageer op dit artikel