nieuws

Bouwprojecten als verdacht aangemerkt

bouwbreed Premium

Bouwprojecten als verdacht aangemerkt

Tientallen bouwprojecten zijn als verdacht aangemerkt als het gaat om relaties met het criminele circuit sinds 2007.

Dat heeft het Landelijk Bureau Bibob (LBB) verklaard tegenover Dagblad Cobouw. “Van de 70 bouwgerelateerde adviezen waren er 45 negatief”, zegt Jochem van Opstal, woordvoerder van het LBB. Wat er met de adviezen is gebeurd is onduidelijk. “Daar gaan de gemeenten uiteindelijk zelf over. Wij houden dat niet bij.”

De Tweede Kamer vergadert volgende week over een uitbreiding van de wet Bibob voor alle vastgoedtransacties. Bibob geeft publieke opdrachtgevers nu al de mogelijkheid gegevens op te vragen van aannemers die kunnen duiden op relaties met de onderwereld.

Reageer op dit artikel