nieuws

Boskalis diept haven Argentinië uit

bouwbreed Premium

Boskalis gaat samen met de Belgische baggeraar Jan de Nul de haven van Bahia Blanca in Argentinië verdiepen en onderhouden. Met de opdracht is een bedrag van in totaal ruim 90 miljoen euro gemoeid. Het aandeel van Boskalis bedraagt ongeveer 55 miljoen. Het Papendrechtse baggerconcern zet voor de klus een grote snijkopzuiger in. Die zal […]

Boskalis gaat samen met de Belgische baggeraar Jan de Nul de haven van Bahia Blanca in Argentinië verdiepen en onderhouden. Met de opdracht is een bedrag van in totaal ruim 90 miljoen euro gemoeid. Het aandeel van Boskalis bedraagt ongeveer 55 miljoen.

Het Papendrechtse baggerconcern zet voor de klus een grote snijkopzuiger in. Die zal ongeveer 5,5 miljoen kubieke meter harde grond – voornamelijk kleisteen – verwijderen. Daarnaast zal in vijf jaar nog eens 3,8 miljoen kubieke meter slib worden gebaggerd om de haven op diepte te houden.

Reageer op dit artikel