nieuws

BAM stelt financiering voor vijf jaar veilig

bouwbreed Premium

BAM heeft zijn financiering voor de komende vijf jaar zekergesteld door een nieuwe bankfaciliteit en een achtergestelde lening af te sluiten met twee bankensyndicaten. De nieuwe bankfaciliteit bedraagt 500 miljoen, 200 miljoen minder dan de vorige. De verkoop van het belang in baggeraar Van Oord voor 200 miljoen maakte verlaging mogelijk. De achtergestelde lening die […]

BAM heeft zijn financiering voor de komende vijf jaar zekergesteld door een nieuwe bankfaciliteit en een achtergestelde lening af te sluiten met twee bankensyndicaten. De nieuwe bankfaciliteit bedraagt 500 miljoen, 200 miljoen minder dan de vorige. De verkoop van het belang in baggeraar Van Oord voor 200 miljoen maakte verlaging mogelijk. De achtergestelde lening die is afgesloten bedraagt 125 miljoen.

BAM zal ze gebruiken om bestaande bankfaciliteiten en leningen te herfinancieren. Volgens financieel bestuurder Jan Ruis stelt de nieuwe faciliteitsstructuur BAM in staat om “efficiënter gebruik te maken van de liquiditeiten”. BAM maakte verder bekend dat de bouwer de IJtunnel in Amsterdam gaat renoveren. Met de opdracht is een bedrag van bijna 16 miljoen euro gemoeid. Het werk wordt uitgevoerd in samenwerking met Cofely.

Reageer op dit artikel