nieuws

AGC glasleverancier met C2C-certificaat

bouwbreed Premium

AGC Glass Europa is de eerste glasleverancier in Europa die een Cradle-to-Cradle-certficaat heeft gekregen van het MBDC, dat dergelijke certificaten verstrekt. De fabrikant heeft op zilverniveau het label ontvangen voor onder meer floatglas. AGC past standaard 25 tot 31 procent gerecycled glas toe in de productie van floatglas. Voordeel daarvan is dat scherven bij een […]

AGC Glass Europa is de eerste glasleverancier in Europa die een Cradle-to-Cradle-certficaat heeft gekregen van het MBDC, dat dergelijke certificaten verstrekt. De fabrikant heeft op zilverniveau het label ontvangen voor onder meer floatglas. AGC past standaard 25 tot 31 procent gerecycled glas toe in de productie van floatglas. Voordeel daarvan is dat scherven bij een lagere temperatuur smelten dan grondstoffen. Daardoor is er minder energie nodig en minder schadelijke uitstoot voor het milieu.

Reageer op dit artikel