nieuws

Vernietiging natuur kost 450 miljard euro

bouwbreed Premium

Vernietiging natuur kost 450 miljard euro

De vernietiging van de natuur in Europa kost jaarlijks 3 procent economische groei. Dat komt neer op 450 miljard euro, zo berekende Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy. “Dat is precies het bedrag dat Europa wanhopig bij elkaar zoekt voor het reddingsfonds van de euro. Maar dan jaar in, jaar uit”, aldus de D66-politicus.

Een kwart van de dieren en planten in Europa dreigt uit te sterven, aldus Gerbrandy, die voor het Europees Parlement een onderzoek leidt naar biodiversiteit in de EU. Hij pleit ervoor dat overheden en bedrijven verplicht worden de schade die zij toebrengen aan de natuur, te compenseren via de financiering van compensatieprojecten.

Lees het conceptrapport van  Gerben-Jan Gerbrandy

Reageer op dit artikel