nieuws

Vakbond tevreden met sociaal plan Tata Steel

bouwbreed Premium

Een overgrote meerderheid van het personeel van Tata Steel in IJmuiden heeft ingestemd met het sociaal plan. Dat heeft FNV Bondgenoten vrijdag laten weten. Bij de staalfabriek verdwijnen komende vier jaar zo’n duizend arbeidsplaatsen. Volgens de vakbond zal dat voornamelijk via natuurlijk verloop worden opgevangen. In het sociaal plan is vastgelegd dat de reductie van […]

Een overgrote meerderheid van het personeel van Tata Steel in IJmuiden heeft ingestemd met het sociaal plan. Dat heeft FNV Bondgenoten vrijdag laten weten.

Bij de staalfabriek verdwijnen komende vier jaar zo’n duizend arbeidsplaatsen. Volgens de vakbond zal dat voornamelijk via natuurlijk verloop worden opgevangen. In het sociaal plan is vastgelegd dat de reductie van het aantal banen niet zal leiden tot verhoging van de werkdruk. Ook zullen vaste arbeidsplaatsen niet ingenomen worden door flexwerkers.

Bestuurder Aad in ‘t Veld van FNV Bondgenoten spreekt van een succes. “Dankzij de actiebereidheid en de druk van werknemers hebben we af kunnen spreken dat er niemand gedwongen de poort van Tata Steel uit hoeft.”

Uitgangspunt is dat boventallige werknemers begeleid worden naar een nieuwe functie binnen het staalconcern of als zij dat wensen bij een nieuwe werkgever. Werknemers die willen vertrekken kunnen aanspraak maken op een vergoeding van 1,25 keer de kantonrechtersformule.

Reageer op dit artikel