nieuws

Teleurstelling over inzendingen Daktopper

bouwbreed Premium

Teleurstelling over inzendingen Daktopper

De jury van de tweejaarlijkse Daktopper is teleurgesteld over het aantal inzendingen. Cees Keijzer van Kewodak, winnaar van de Daktopper 2009, wilde helemaal geen prijs uitreiken.

“Keijzer had namelijk alles al wel eens gezien of zelf bedacht”, aldus Cees Woortman, voorzitter van de jury, bij de uitreiking van de Daktopper 2011 op het Dak Event in het congrescentrum NBC in Nieuwegein. “Het aantal inzendingen was teleurstellend laag. Terwijl Bikudak toch een geldprijs van 10.000 euro aan de Daktopper verbindt – dat moet het deelnemen en ophalen van de prijs toch stimuleren.” Slechts negen bedrijven en een individuele werknemer (Johan Houmes van Lukasse Dakbedekkingen uit Goes) hadden een innovatie aangemeld. “Het is mooi dat het niet alleen om technische, maar ook sociale innovaties gaat”, zei jurylid Jaap Hooiveld.

Hoogwerkers

Een opvallende inzending was het kennet, een eenvoudig en makkelijk meeneembaar valnet voor sparingen, ontwikkeld door de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA). Drie inzendingen, waaronder die van prijswinnaar dakdekkersbedrijf Sluyer uit Vriezenveen, maakten gebruik van een hoogwerker voor het bereiken van het dak (voor inspectie, voor het betreden en voor een collectieve veiligheidsvoorziening). Het is opmerkelijk dat fabrikanten van hoogwerkers nog geen speciale producten voor de toegang tot het dak hebben, stelde coördinator van de Daktopper Jos van der Borgt van de SBD (Stichting Bedrijfstakregelingen Dakdekkersbranche).

Lees meer over het Dak Event

Reageer op dit artikel