nieuws

Schultz: Aanleg sluis Eefde vanaf 2014

bouwbreed Premium

Schultz: Aanleg sluis Eefde vanaf 2014

Minister Schultz (infrastructuur) streeft naar de aanleg van een tweede sluis bij Eefde vanaf 2014. Dat schrijft de bewindsvrouw naar aanleiding van kamervragen over het ongeluk met de huidige sluis waardoor de scheepvaart naar het Twentse en Duitse achterland wekenlang is gestremd.

Het voorkeursbesluit zou eind 2011 zijn genomen, maar valt nu in het eerste kwartaal van 2012. Volgens de minister kost de voorbereiding op de planstudie meer tijd dan was voorzien. De Tweede Kamer, de regio Twente en het bedrijfsleven dat afhankelijk is van de scheepvaart in het Twentekanaal, zou graag zien dat de oplevering van de tweede sluis eerder plaatsvindt dan 2017. Schultz houdt echter vast aan deze planning. Volgens de minister is er genoeg geld om de tweede sluis bij Eefde aan te leggen. De aanleg daarvan en verdieping en verbreding van vaarwegen achter de sluis richting Duitse grens is geraamd op 200 miljoen euro.

Lees de Kamervragen over de sluis bij Eefde

Reageer op dit artikel