nieuws

Rupskraan van Voorbij valt om bij Waalbrug

bouwbreed

Rupskraan van Voorbij valt om bij Waalbrug

Op de bouwplaats van de nieuwe Waalbrug bij Ewijk is een rupskraan van de firma Voorbij Funderingstechniek omgevallen en gedeeltelijk op de A50 in zuidelijke richting terechtgekomen.

Er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd. Dat heeft Rijkswaterstaat bekendgemaakt. Volgens een woordvoerder van deze dienst is de kraan, die in de uiterwaarden stond, verzakt en vervolgens omgevallen en geknakt. De giek heeft op de naastgelegen bestaande brug de cabine van een passerende vrachtauto vernield.

De Arbeidsinspectie heeft gistermiddag onderzoek verricht naar de oorzaak van het ongeval. De verwachting was dat de kraan pas in de loop van de avond gedemonteerd zou kunnen worden. Op de locatie werkt de combinatie Waalkoppel (Mobilis, Dywidag en Van Gelder) aan de nieuwe oeververbinding naast de bestaande Herman de Manbrug.

Reageer op dit artikel