nieuws

Parkeerbedrijf eist stop bouw parkeergarage

bouwbreed

Eindhoven Airport moet stoppen met de bouw van een parkeergarage. Althans, dat eist parkeerbedrijf Masters in Parking in een kort geding tegen de gemeente Eindhoven.

Volgens Masters in Parking is de vergunning die de gemeente voor de parkeergarage verleende, in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente ontkent dit niet. In de vergunning staat expliciet dat de garage niet binnen het bestemmingsplan past, omdat hij meer dan 6,5 meter hoog wordt. Dit leidt echter niet tot een ongewenste situatie, oordeelt de gemeente, omdat het bouwplan past bij de bestaande bedrijfsgebouwen in de omgeving. Bovendien is ze van mening dat er ook geen andere belangen zijn die de vergunning belemmeren.

Masters in Parking ligt al langer in de clinch met de luchthaven en de gemeente Eindhoven. Volgens de ondernemer werkt Eindhoven commerciële parkeerbedrijven opzettelijk tegen, omdat de gemeente aandeelhouder van het vliegveld is. Zo troffen de gemeente en een dochterbedrijf van Masters elkaar zomer 2010 voor de rechter, omdat het bedrijf parkeerplaatsen bij leegstaande kantoorpanden verhuurde. De gemeente legde toen in totaal 180.000 euro aan dwangsommen op, omdat dat in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. De rechter stelde het parkeerbedrijf echter in het gelijk.

De 5,7 miljoen euro kostende parkeergarage wordt gebouwd door Volker Wessels-dochter Stam en De Koning uit Eindhoven. Het gebouw bestaat uit vier lagen en er is plaats voor 1400 auto’s. Het gebouw met vier lagen is flexibel en modulair opgebouwd en bestaat uit een thermisch verzinkte staalconstructie met TT-vloeren. De parkeergarage wordt rond de bouwvak opgeleverd.

De rechtbank in Den Bosch buigt zich op 7 februari over de zaak. Aannemer Stam en De Koning was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels