nieuws

Orderpositie houtindustrie daalt tot 2 maanden

bouwbreed Premium

Orderpositie houtindustrie daalt tot 2 maanden

De orderpositie van de houtindustrie is geslonken tot twee maanden werk. Per saldo ziet 17,8 procent van de ondernemingen de bedrijvigheid komende drie maanden verder afnemen.

Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft in de slotmaanden van 2011 bijna een kwart van de houtfirma’s omzet moeten inleveren. Een op de acht bedrijven zegt te kampen met overcapaciteit. Opvallend genoeg signaleert het CBS ook 15 procent die juist aangeeft te weinig armslag te hebben om alle opdrachten in het gewenste tempo af te wikkelen.

Het prijsniveau vertoont een stijgende tendens. Een kwart van de bedrijven zal meer gaan vragen voor zijn producten. Een kleine 10 procent ziet zich gedwongen tot een andere strategie en kiest juist voor lagere prijzen.

Meer cijfers op de themapagina Industrie en energie van het CBS

Reageer op dit artikel