nieuws

Monumenteneigenaren vragen massaal subsidie

bouwbreed

Monumenteneigenaren vragen massaal subsidie

Monumentenbezitters dienden maandag massaal subsidie-aanvragen in voor restauratie van hun eigendom. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) kreeg bijna 3000 verzoeken te verwerken. Vorig jaar ging het om 2300 aanvragen.

Dat maakt de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bekend.   De verzoeken richten zich  op subsidie uit de pot Besluit rijkssubsidiëring instandhouding monumenten (BRIM) met daarin 50 miljoen euro.  In principe kan nog tot en met augustus van dit jaar subsidie worden aangevraagd.  Niettemin maken aanvragen die nog binnenkomen weinig kans.  Hoe eerder het subsidieverzoek is ingediend,  hoe meer kans op geld.  Dat verklaart het enorme aantal aanvragen op de eerste dag.

Reageer op dit artikel