nieuws

Internet belangrijker als bron nieuw werkInternet belangrijker als bron nieuw werk

bouwbreed Premium

Bouwbedrijven halen steeds meer onderhouds- en renovatiewerk binnen via internet. Vorig jaar werd voor bijna 600 miljoen euro aan opdrachten via het web verstrekt, schat ING Economisch Bureau. Dit is 5 procent van de totale verbouw- en onderhoudsmarkt. De bank verwacht dat het aandeel de komende jaren verder zal toenemen. De waarde van een online […]

Bouwbedrijven halen steeds meer onderhouds- en renovatiewerk binnen via internet. Vorig jaar werd voor bijna 600 miljoen euro aan opdrachten via het web verstrekt, schat ING Economisch Bureau. Dit is 5 procent van de totale verbouw- en onderhoudsmarkt. De bank verwacht dat het aandeel de komende jaren verder zal toenemen. De waarde van een online opdracht bedroeg in 2011 gemiddeld 2100 euro. Vooral kleine bedrijven bieden zich aan via internet. Deze bedrijven moeten het offline vooral hebben van mond-tot-mondreclame. Opdrachtgevers van de online opdrachten zijn particulieren. ING merkt dat deze groep steeds vaker opdrachten op internet zet, waarna vakmensen via een openbare aanbesteding op de opdracht kunnen bieden. Veruit de belangrijkste speler in deze markt is Werkspot.nl. Ook Marktplaats wordt vaak gebruikt. De populairste werkzaamheden op internet zijn: stuken, sierpleisteren, schilderen, badkamers, cv/water/gas, kozijnen, ramen, en daken.

Reageer op dit artikel