nieuws

Innovatieman van Arcadis springt van de hak op de tak

bouwbreed

Innovatieman van Arcadis springt van de hak op de tak

Martin Voorma krijgt gemakkelijk de lachers op zijn hand. Hij vertelt smakelijk over
zijn nieuwe vondsten. Van Shellator tot luxe faunatunnel.

“Ik ben nogal lui”, schertst de Groninger bioloog en milieutechnoloog. “Hoe kun je het werk simpeler maken? Prettiger. Lui willen zijn, is een goed uitgangspunt om creatief te worden.” De vrijdenkende innovatieman van ingenieursbureau Arcadis springt van de hak op de tak. Kijkt om zich heen, raakt in de ban en schetst een oplossing. Rekenen, rekenen. Want zonder goede argumentatie slaan alle plannen dood.

Mudtrap

Waarom schaft een stad als Zwolle zich geen mudtrap aan? Zo’n installatie kan handig, voordat het water uit Salland de stad instroomt, zeker de helft van het slib wegvangen. Dan kan de gemeente aantrekkelijk besparen op het jaarlijkse baggerwerk. Reken maar uit. Voorma haalt de schouders op. Niet elk goed idee haalt overal de eindstreep. Wie wel gebruik gaat maken van de vinding is waterschap Vallei en Eem in Renswoude.

Reageer op dit artikel