nieuws

Groningen en Drenthe willen Droge Voeten

bouwbreed

-De provincies Groningen en Drenthe gaan de komende jaren met het project Droge Voeten 2050 onderzoeken hoe ze in de toekomst wateroverlast kunnen tegengaan. Ze gaan op zoek naar maatregelen om ervoor te zorgen dat er zich bij extreem hoge waterstanden geen noodsituaties meer voordoen. Het onderzoek loopt van 2012 tot 2014 en kost in […]

-De provincies Groningen en Drenthe gaan de komende jaren met het project Droge Voeten 2050 onderzoeken hoe ze in de toekomst wateroverlast kunnen tegengaan. Ze gaan op zoek naar maatregelen om ervoor te zorgen dat er zich bij extreem hoge waterstanden geen noodsituaties meer voordoen. Het onderzoek loopt van 2012 tot 2014 en kost in totaal 875.000 euro.

Het tegengaan van wateroverlast is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van provincies en waterschappen. In het project Droge Voeten 2050 onderzoeken Groningen en Drenthe of de huidige veiligheidsnormen van de dijken in de toekomst nog voldoende bescherming bieden en welke andere maatregelen nodig zijn om die bescherming te realiseren.

Reageer op dit artikel