nieuws

Geen subsidie meer voor Platform Constructieve Veiligheid

bouwbreed

Geen subsidie meer voor Platform Constructieve Veiligheid

Minister Spies stopt de subsidies aan het Platform Constructieve Veiligheid. De afgelopen drie jaar kreeg het platform in totaal 270.000 euro.

Spies stopt met sponsoren, omdat ze het monitoren van bouwfouten een kwestie vindt van de bouwsector. Dik-Gert Mans, voorzitter van het Platform Constructieve Veiligheid, is teleurgesteld maar begrijpt het standpunt van de minister. Het platform dat door het dichtdraaien van de geldkraan een derde van zijn inkomsten mist, blijft wel bestaan. “We zullen alleen wat selectiever moeten omgaan met het analyseren van problemen”, zegt hij. De komende jaren zal het platform zich meer richten op verborgen gebreken.

Reageer op dit artikel