nieuws

Databank hoogwerker incidenten

bouwbreed Premium

De internationale brancheorganisatie voor hoogwerker toegangstechniek IPAF legt een databank aan voor ernstige incidenten met hoogwerkers. Dat moet leiden tot veiliger gebruik van hoogwerkkmaterieel. De IPAF nodigt fabrikanten, verhuurbedrijven, aannemers en gebruikers uit om incidenten te melden via www.ipaf.org. Verslagen van dodelijke ongelukken wereldwijd worden ingezameld. Vanwege het visuele spektakel halen ongevallen met hoogwerkers volgens […]

De internationale brancheorganisatie voor hoogwerker toegangstechniek IPAF legt een databank aan voor ernstige incidenten met hoogwerkers. Dat moet leiden tot veiliger gebruik van hoogwerkkmaterieel. De IPAF nodigt fabrikanten, verhuurbedrijven, aannemers en gebruikers uit om incidenten te melden via www.ipaf.org. Verslagen van dodelijke ongelukken wereldwijd worden ingezameld. Vanwege het visuele spektakel halen ongevallen met hoogwerkers volgens IPAF-directeur Tim Whiteman nogal eens de krant. Procentueel is het aantal ongevallen met hoogwerkers echter een klein deel van het totaal aantal ongelukken bij werken op hoogte. De databank moet dat met harde feiten aantonen.

Reageer op dit artikel