nieuws

Bouwbond haalt 18 miljoen op

bouwbreed

FNV Bouw heeft afgelopen jaar voor zijn leden ruim 18 miljoen euro opgehaald. Het gaat daarbij onder meer om loonachterstanden en ontslagvergoedingen.

Dat heeft de grootste bouwbond van Nederland bekendgemaakt. Het bedrag ligt ongeveer twee miljoen lager dan in 2010. Volgens FNV Bouw-voorzitter John Kerstens houdt de daling verband met de economische crisis. “Werknemers zijn minder snel geneigd een loonachterstand te vorderen om de verhoudingen met de werkgever niet te frustreren”, zegt hij. “Sommige denken ook dat als ze maar stil en zonder protest vertrekken, ze de eersten zijn die weer terug mogen komen als het aantrekt.”

FNV Bouw nam in 2011 in totaal 8300 dossiers in behandeling, waarvan ruim 1700 individuele en 211 collectieve ontslagzaken. In 65 procent van de gevoerde rechtszaken trok de bouwbond aan het langste eind. Kerstens noemt met name de zaak tegen Koop Holding van grote waarde vanwege de jurisprudentie die er door is ontstaan.

Reageer op dit artikel