nieuws

Atsma overweegt Bouwtaks in kwetsbaar gebied

bouwbreed

Atsma overweegt Bouwtaks in kwetsbaar gebied

Een extra belasting op bouwplannen in gebieden die kwetsbaar zijn voor overstromingen. Dat oppert staatsecretaris Joop Atsma (water) in een interview met Dagblad Cobouw.

Doorbouwen in Almere, de Drechtsteden, het Rivierengebied en de Randstad vindt Atsma op zich geen probleem, maar of het verstandig is waagt hij te betwijfelen. Als er daar dijken doorbreken, is vluchten nu al nauwelijks mogelijk. Bouw je door dan worden de risico’s groter en groter, legt hij uit.

Nieuwe bouwplannen zullen leiden tot de behoefte aan hogere dijken, extra waterbuffers en vluchtroutes. Het Rijk en de waterschappen kunnen de meerkosten daarvan onmogelijk alleen ophoesten, vindt Atsma.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels