nieuws

Appartementen in watertoren

bouwbreed

Appartementen in watertoren

Hoog boven het centrum van IJmuiden wordt gewerkt aan verbouwing van de historische watertoren. In het gebouw komen elf loftappartementen. Ze krijgen een oppervlakte tussen 65 en 160 vierkante meter.

De watertoren is industrieel erfgoed. Het gebouw is van binnen en van buiten gerenoveerd. Architectenbureau Ben Gillissen ontwierp de woningen die in het uit 1915 daterende gebouw worden aangebracht. Om de bouw mogelijk te maken werden in de hoge ruimten van de schacht en in het voormalige waterreservoir vloeren aangelegd. Bovendien is een lift aangebracht in de middenschacht. De appartementen hebben voldoende daglicht en uitzicht. Daartoe zijn in de gevel de betonnen spiegels vervangen door stalen persroosters. Daarin zitten extra ramen die passen binnen de raampatronen van de watertoren. De hoofdaannemer van het karwei is Baltic Bouw uit Letland. De onderneming werkt met Letse medewerkers van het bedrijf Gamma 2. Dakdekkersbedrijf Hurricane uit Oost-Souburg bedekt het dak met leien. Opdrachtgever is Rijksmonumenten Zeeland bv.

Reageer op dit artikel