nieuws

Afbouw van muziektempel

bouwbreed Premium

Amsterdam Monteurs van Beemster Elektrotechniek uit Heerhugowaard werken aan de elektrische installatie van Ziggo Dome, een muziektempel voor 15.600 bezoekers naast de Arena in Amsterdam. Beemster Elektrotechniek verzorgt niet alleen de verlichting, maar ook de bliksemafleiders, de veiligheidsinstallatie met brandmelders en ontruimingsapparatuur, camera’s, alarm, domotica met touchscreens en aansluitkasten voor de muzikanten. Het gebouw is […]

Amsterdam Monteurs van Beemster Elektrotechniek uit Heerhugowaard werken aan de elektrische installatie van Ziggo Dome, een muziektempel voor 15.600 bezoekers naast de Arena in Amsterdam. Beemster Elektrotechniek verzorgt niet alleen de verlichting, maar ook de bliksemafleiders, de veiligheidsinstallatie met brandmelders en ontruimingsapparatuur, camera’s, alarm, domotica met touchscreens en aansluitkasten voor de muzikanten. Het gebouw is een 30 meter hoge vierkante doos van 90 bij 90 meter. Het dak bestaat uit vier grote vakwerkliggers met onderin 60 centimeter minerale wol en bovenop een dakvloer van cellenbeton. De bouwkundig aannemer is Strukton Bouw uit Utrecht. De zaal in het gebouw krijgt een minimale nagalmtijd en een enorme akoestische isolatie. De buitengevels worden bekleed met led-lampen, waarmee video’s kunnen worden vertoond. Business-partners zijn Ziggo, Heineken, LG Electronics en Randstad. Opdrachtgever is Black Box Real Estate in Amsterdam, onderdeel van Live Nation, een internationale organisatie waarvan ook Mojo Concerts deel uitmaakt. “Het is een prestigieus project waaraan wij graag onze naam verbinden”, aldus Gert Jan Vos, directievoorzitter van Strukton Bouw en Vastgoed. Directeur Jos Beemster van Beemster Elektrotechniek beschrijft het installeren van de elektrische installatie en de hightech elektrotechnische systemen als een enorme uitdaging.

Tekst: Frans van Velden, foto: Djkstra/Fred Steenman

Reageer op dit artikel