nieuws

Aannemers claimen van Vlaardingen

bouwbreed Premium

Aannemers claimen van Vlaardingen

Wegens het niet doorgaan van een bouwplan op een terrein van Unilever in Vlaardingen heeft de aannemerscombinatie VOF Rivierenland bij de gemeente een claim van 5 miljoen euro ingediend.

De drie aannemers, Meerman, Bokx en Mol, waren met het Vlaardingse gemeentebestuur in gesprek over een pps-woningbouwproject op het terrein van de enkele jaren terug gesloten wasmiddelenfabriek van Unilever aan het Scheur. De gemeente was van zins het terrein te kopen met gebruikmaking van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten. Dit voorkeursrecht is inmiddels van het terrein afgehaald. Daarmee kwam het bouwplan te vervallen. Vlaardingen wilde de strook langs het water bebouwen in het kader van het Rivierzone-project, dat een woonbestemming geeft aan vroegere bedrijfsterreinen langs het Scheur. Door de ongunstige woningbouwmarkt is dat idee voor onbepaalde tijd opgeschort.  Het gemeentebestuur wijst de claim van de aannemers af. “Er zijn alleen oriënterende gesprekken gevoerd, er is nooit een overeenkomst gesloten,” laat wethouder stadsontwikkeling Hans Versluijs weten. Aannemerscombinatie Rivierenland wil geen commentaar geven op de zaak.

Reageer op dit artikel